Şcoala de Vară Grupuri de Risc şi Servicii Sociale de Suport Ediția 2014

Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD), Universitatea din Bucuresti, Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala (SAS) si Asociatia Carusel, organizeaza in perioada 13 – 18 iunie 2014, pe litoralul Marii Negre, cea de-a sasea editie a Scolii de Vara cu tema: Grupuri de Risc si Servicii Sociale de Suport. Dreptul la nediscriminare. Acest eveniment este realizat in parteneriat cu programul de master Grupuri de Risc si Servicii Sociale de Suport, Colegiul National al Asistentilor Sociali din Romania si RHRN – Romanian Harm Reduction Network.

Scoala de Vara este deschisa studentilor si masteranzilor din universitatile de stat si private din intreaga tara, cu exceptia celor care au participat la celelalte editii. Sunt asteptati sa ia parte la acest eveniment studenti si masteranzi din urmatoarele domenii: sociologie, asistenta sociala, psihologie, psihopedagogie, pedagogie si medicina, dar si din alte domenii precum: stiinte politice, jurnalism, comunicare, administratie publica, drept, biologie, chimie, teologie, limbi straine etc. Sunt incurajati sa participe la acest eveniment si studenti/masteranzi care traiesc cu HIV/SIDA, cei de etnie Roma, precum si cei care au experienta in problematica discriminarii, a consumului de droguri si practicarii sexului comercial.

Pe durata scolii de vara, studentii/masteranzii vor avea ocazia sa participe la ateliere informative cu privire la:

 • drepturilor omului;
 • consumul de droguri;
 • sexul comercial (prostitutie);
 • consilierea pre si post test HIV si testarea HIV;
 • furnizarea de servicii sociale de suport adresate grupurilor de risc;
 • cadrul legislativ si politicile din domeniul prevenirii si combaterii consumului si traficului de droguri;
 • feminism si LGBTQ;
 • procesul legiferarii;
 • discriminare si politicile anti-discriminare in Romania.

Organizatorii acopera toate cheltuielile legate de cazare si masa. Transportul pe ruta Bucuresti – Litoral – Bucuresti se realizeaza cu autocarul, acestea fiind singurele costuri de transport acoperite. Plecarea din Bucuresti se realizeaza pe data de 13 iunie, ora 09.00 locatia va fi comunicata ulterior, urmand sa revenim in Bucuresti pe data de 18 iunie, ora 18.00.

Şcoala de Vară Grupuri de Risc şi Servicii Sociale de Suport

Prima editie a Scolii de Vara Grupuri de Risc si Servicii Sociale de Suport organizata de Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala din cadrul Universitatii din Bucuresti s-a incheiat cu succes.

Multumim colaboratorilor United Nations Office Drugs and Crime, Romanian Harm Reduction Network si Open Society Institute.

Universitatea din Bucureşti, Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială (SAS), organizează în perioada 20 – 26 iulie 2009, în Bucureşti, prima ediţie a Şcolii de Vară având ca temă Grupuri de Risc şi Servicii Sociale de Suport.

Acest eveniment se desfăşoară în parteneriat cu organizaţiile membre RHRN – Romanian Harm Reduction Network şi cu asistenţă tehnică şi financiară din partea Biroului Naţiunilor Unite pentru Droguri şi Criminalitate (UNODC) şi Fundaţia Institutul pentru o Societate Deschisă, Proiectul de Sanatate pentru Romi (RHP).

Şcoală de Vara îşi propune să contribuie la cunoaşterea unor fenomene sociale legate de consumul de droguri, practicarea sexului comercial şi HIV/SIDA, şi să sensibilizeze opinia publică cu privire la provocările cu care se confruntă grupurile de risc.

Pe durata şcolii de vară, studenţii/masteranzii vor avea ocazia să participe la ateliere informale cu privire la:

 • consumul de droguri;

 • sexul comercial (prostituţie);

 • programe de reducere a riscurilor asociate;

 • programe de schimb de seringi şi distribuire de prezervative;

 • programe de outreach (teren, ambulanţă socială etc.);

 • programe de tratament substitutiv cu metadonă/suboxonă;

 • consilierea şi testarea voluntara HIV


Studenţii vor putea opta pentru participarea la activităţi de teren cum ar fi vizitarea unor servicii specializate de schimb de seringi şi tratament substitutiv dezvoltate de către organizaţiile membre RHRN în parteneriat cu alte instituţii.

Şcoala de Vară este deschisă atât studenţilor şi masteranzilor din Bucureşti cât şi celor din alte centre universitare. Sunt aşteptaţi să participe în special studenţi/masteranzi în domeniul sociologiei, asistenţei sociale, psihologiei, psihopedagogiei, pedagogiei şi medicinei dar şi din alte domenii (ştiinţe politice, jurnalism, comunicare, administraţie publică, drept, biologie, chimie, teologie etc).

Participarea este gratuită. Organizatorii acoperă toate cheltuilelile de cazare, transport şi masă în limita celor 25 de locuri disponibile.

Pentru înscrieri în vederea selecţiei, vă rugăm să descărcaţi şi să completaţi acest formular.

SCOALA_DE_VARA_PREZENTARE_SI_FORMULAR_INSCRIERE.docSCOALA_DE_VARA_PREZENTARE_SI_FORMULAR_INSCRIERE.docSCOALA_DE_VARA_PREZENTARE_SI_FORMULAR_INSCRIERE.doc

Important