În căutarea demnitățiiLa Facultatea de Sociologie și Asistenţă Socială, Universitatea din București, în al patrulea an consecutiv, prieteni muzicieni vin la unul din cursurile noastre să ne ajute sa înțelegem mai multe despre romi.
În acest an, trupa Mahala Rai Banda, despre riturile de trecere si despre diferența dintre muzica romani și cea lăutărească.
Luni, 6 noiembrie 2017, orele 14,00, la sediul Facultății din strada Schitu Măgureanu nr. 9.
Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile în sala de curs (sala 201).

Săptămâna Culturii Japoneze 4 - 5 noiembrie 2017

Avem plăcerea de a vă anunța urmatorul eveniment din seria "Săptămânile Internaționale ale Universității din București" (SIUB).
Atașat găsiți programul integral al manifestărilor culturale organizate cu această ocazie.

Programul_Sptmnii_culturii_japoneze_.pdfProgramul_Sptmnii_culturii_japoneze_.pdfProgramul_Sptmnii_culturii_japoneze_.pdf

"Săptămânile Internaționale ale Universității din București" (SIUB)

Avem plăcerea de a vă anunța cel de-al doilea eveniment din seria "Săptămânile Internaționale ale Universității din București" (SIUB).

Program_Saptamana_Culturii_Israeliene.pdfProgram_Saptamana_Culturii_Israeliene.pdfProgram_Saptamana_Culturii_Israeliene.pdf

Katherine Verdery - Doctor Honoris Causa

Facultatea de Sociologie și Asistență Socială vă invită Marți, 4 octombrie 2016, ora 11, la ceremonia de acordare a titlul onorific de Doctor Honoris Causa doamnei Katherine Verdery, personalitate de renume internațional în domeniul antropologiei. Ceremonia se va desfășura la Rectoratul Universității din București, sala „Constantin Stoicescu”.

Why legalize?

Reţeaua Română de Reducere a Riscurilor (RHRN) organizează conferinţa publică ce are ca temă principală creșterea vizibilității dezbaterii în privinţa politicilor pe droguri în România.

Evenimentul este organizat în colaborare cu Centrul de Cercetare şi Inovaţie în Servicii Sociale, Hungarian Civil Liberty Union (HCLU) şi Law Enforcement Against Prohibition (LEAP) şi vine în continuarea activităților de advocacy pentru modificarea legislației actuale pe droguri, care a fost inițiată prin dezbaterea de la Camera Deputaților din 26 februarie 2010.


Informații eveniment

Organizator: Romanian Harm Reduction Network Partener: Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială Data: 7 octombrie 2010, ora 18,00 Adresa: Schitu Măgureanu, nr. 9 (lângă Parcul Cișmigiu) Titlu: Why Legalize? Tip eveniment: Public Lecture Vorbitor: Jack A. Cole / Former US undercover narcotics officer advocates for legalization.

LEAP este o organizație înființată de foști polițiști, procurori şi judecători ce consideră că abordarea actuală în gestionarea fenomenului drogurilor, şi anume prohibiția, este una greșită, ce a dus la pierderi de vieți omenești şi risipa de fonduri fără atingerea obiectivul stabilit - reducerea traficului şi consumului de droguri.

Jack Cole este fost ofițer de poliţie timp de 26 de ani, dintre care 14 ani în cadrul poliţiei din New Jersey, Boston şi New York (Biroul narcotice), fiind implicat în operațiuni de combatere a rețelelor de traficanți de droguri.

Pentru mai multe informaţii vă rugăm să ne contactaţi la următoarele date de contact: office.rhrn@gmail.com sau la numerele de telefon: 0724 051 189 (Ioana Tomuş) sau 0733 987 506 (Valentin Simionov).

Detalii despre eveniment pe: http://whylegalize.wordpress.com/.


Vă aşteptăm!

Cea de a X-a Plenară a TiSSA - 27-29 August 2012 şi Pre-conferinţa „Reţelei de Doctoranzi” - 24-16 August 2012

De ceva timp, modelele europene ale statelor bunăstării sunt puse sub presiune. Această presiune este caracterizată de natura solidarităţii sociale sub impactul neoliberalismului. Uneori într-o formă extremă, aceasta a dus la restricţii socio-politice în aproape toate ţările europene. Principiul subiectivităţii ca auto-responsabilizare a cetăţeanului individual a găsit susţinere politică largă. Privatizarea a fost promovată ca modalitatea de a face faţă problemelor structurale rezultante şi care a dus la o schimbare de paradigmă care domină în prezent noua agendă privind bunăstarea sub denumirea de ”activare”. Acest proces întunecă percepţia şi tratarea inegalităţii sociale din ce în ce mai profunde apărută sub forma unei diviziuni de clasă între bogaţi şi săraci. Se impune urgent susţinerea unei noi dezbateri fundamentale privind semnificaţia termenilor de solidaritate şi egalitate socială. Domeniul asistenţei sociale trebuie să se repoziţioneze în relaţie cu aceste chestiuni dacă nu vrea să-şi piardă funcţia sa critică pentru persoanele afectate şi rolul său în societăţile aflate în proces de modernizare. Prin urmare, este nevoie urgent de un studiu general şi de o clarificare a actualelor poziţii de bază. Acestea vor oferi puncte cruciale de referinţă pentru furnizorii de servicii publici şi privaţi, mai ales având în vedere noua distribuire a responsabilităţilor între organizaţiile non-profit şi pentru profit finanţate din fonduri publice şi importanţa crescândă a ONG-urilor şi iniţiativelor de auto-ajutorare. Această discuţie este cu atât mai pertinentă datorită programelor socio-politice aflate în desfăşurare în ţări centrale şi est-europene şi datorită dezmembrării sistemelor clasice ale bunăstării motivate din punct de vedere politic care au loc în ţările Europei Occidentale. Aşadar, cea de-a zecea plenară a Social Work & Society Academy ce va avea loc la Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială, a Universităţii din Bucureşti va aborda subiecte care sunt de o importanţă crucială pentru toate ţările europene.


Pre-conferinţa Reţelei de Doctoranzi

Această pre-conferinţă, în relaţie cu conferinţa TiSSA, se va desfăşura între 24-26 August şi va oferi doctoranzilor care desfăşoară cercetare în domeniile serviciilor sociale şi problemelor sociale conexe oportunitatea unică de a-şi prezenta rezultatele obţinute sau cele parţiale. Un comitet de profesori de valoare internaţională proveniţi din diferite ţări vor comenta prezentările şi va fi disponibil pentru îndrumare ulterioară. Prin urmare, pre-conferinţa oferă ocazia valoroasă doctoranzilor să relaţioneze cu colegi din alte ţări europene şi să-şi continue propria dezvoltare academică şi profesională


Pentru informaţii suplimentare şi înregistrare online vă rugăm accesaţi www.TiSSA.net

Stadiului de implementare a legii 273/2004 privind regimul juridic al adopţiei, la 7 luni de la intrarea acesteia în vigoare

Bucureşti, 22 Noiembrie 2012


Oficiul Român pentru Adopţii organizează în data de 26 Noiembrie 2012 conferinţa de prezentare a stadiului de implementare a legii 273/2004 privind regimul juridic al adopţiei, la 7 luni de la intrarea acesteia în vigoare.

Evenimentul va fi găzduit de Sala 201 a Facultăţii de Sociologie şi Asistenţă Socială din cadrul Universităţii Bucureşti, strada Schitu Măgureanu nr. 9, sector 5. Pe lângă stadiului implementării legii 273/2004, specialiştii din cadrul Oficiului Român pentru Adopţii vor prezenta şi procedura adopţiei; unul dintre subiectele tratate în cadrul prezentărilor va fi importanţa pregătirii familiei adoptive în acord cu respectarea principiului interesului superior al copilului.
La eveniment vor participa membri ai Parlamentului, membri ai Direcţiilor de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, cadre universitare, studenţi, membri ai societăţii civile, reprezentanţi ai
organizaţiilor non-guvernamentale şi presă.
Primirea invitaţilor se va realiza între orele 1045-1100, urmând ca evenimentul să se încheie cu o conferinţă de presă care va avea loc în intervalul orar 13:00 – 13:30.

Social Network Environments Conference (SoNetE)

Pagina in curs de actualizare

Sesiunea de Comunicari Stiintiifice a Studentilor.

In perioada 23-24 mai 2013, Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala din cadrul Universitatii din Bucuresti, impreuna cu Asociatia Studentilor la Sociologie si Asistenta Sociala organizeaza Sesiunea de Comunicari Stiintiifice a Studentilor.

Sunt incurajati sa participe toti studentii la sectiunea Cercetare care au realizat eseuri stiitifice, proiecte de cercetare sau cercetari finalizate. De asemenea, in acest an avem o sectiune speciala de Reprezentari vizuale unde puteti candida cu eseuri fotografice, scurt-metraje si reprezentari vizuale ale vietii studentesti. Toti participantii vor primi diplome, iar cele mai bune lucrari vor fi premiate. Deadline pentru inscrieri: 17 mai 2013 Mai multe detalii se gasesc la: aici

Justitia Juvenila in Olanda

Centrul de cercetare si inovatie pentru Servicii Sociale al Facultatii de Sociologie si Asistenta Sociala organizeaza dezbaterea Justitia Juvenile in Olanda Evenimentul se va desfasura pe data de 28 Martie 2012, orele 18

Peasants under Siege: The Collectivization of Romanian Agriculture, 1949-1962

Miercuri, 12 Octombrie 2011, la ora 17 a avut loc lansarea si discutia publica a cartii “Peasants under Siege: The Collectivization of Romanian Agriculture, 1949-1962”, scrisa de Gail Kligman si Katherine Verdery, Princeton University Press, 2011. Au vorbit Katherine Verdery, Departmentul de Antropologie, City University of New York, autoare, Virgiliu Tarau, conferentiar, Facultatea de Istorie, Babes-Bolyai, Bogdan Murgescu, profesor, Facultatea de Istorie, Universitatea din Bucuresti, precum si profesorii Marian Preda si Lazar Vlasceanu din partea Facultatii.

Get the Flash Player to see this player.

Get the Flash Player to see this player.

Deschidere Master STUDII DE SECURITATE

Sâmbata, 22 octombrie, ora 9, sala 101 (corp vechi, etajul 1)

  • 9-11: deschiderea masterului+administrative;
  • 10-12: curs
  • 12-14: curs

Plata taxei pentru primul semestu trebuie efectuata pana la data de 30 octombrie 2011. Chitanta, in original, se depune la secretariat.

Inscrieri recensamant

ÎN AULA UNIVERSITATII:

  • VINERI 14 OCT ORA 14
  • SÂMBÄTÄ‚ 15 OCT ORA 10

SEDIUL INS –BD LIBERTÄTII 16, SALA ALBASTRÄ‚
560 LEI NET
PERIOADA CULEGERE DATE: 20-31 OCTOMBRIE

Romul de langa tine

Când: Vineri, 11 aprilie 2014, începând cu orele 10,00.
Unde: Facultatea de Sociologie și Asistență Socială, str. Schitu Magureanu nr. 9 (langa Cișmigiu), Sala de consiliu
Descriere eveniment: Workshop la Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială pe tema documentării de teren în comunităţi marginale. Cum se face teren într-o astfel de comunitate? Care sunt mizele documentării vieţilor marginalilor? Cu ce fel de gânduri şi preocupări ne apropiem de aceştia? Care sunt obstacolele în acest demers? Ce au în comun şi cum diferă cercetarea jurnalistică şi cea sociologică? - sunt tot atâtea întrebări la care jurnaliştii Julia Beurq (Radio France International, Le Courrier des Balkans), Tudor Muşat (Digi 24 TV) şi Alex Dima (PRO TV), realizatori ai multor reportaje pe tematica romă, vor răspunde pornind de la experienţele lor de teren în comunităţile rome pe care le-au cercetat, într-un atelier de întrebări & răspunsuri cu viitorii sociologi şi asistenţi sociali.
Moderatori: Gelu Duminică director executiv Agenția Împreună, profesor asociat Facultatea de Sociologie și Asistență Socială – Universitatea din București

 

La Muzeul Satului

„ Muzeul satului românesc
a fost întemeiat de
Dimitrie Gusti ( 1880-1955),
profesor universitar,
inițiatorul și organizatorul
Școlii Sociologice de la București,
cu participarea colaboratorilor săi
și a tineretului universitar
din echipele studențești”
( Înscris pe placa de marmură,
sub efigia lui Dimitrie Gusti,
pe frontispiciul intrării principale în muzeu)


Anul acesta, la 17 mai,  se vor împlini 78 de ani de la fondarea Muzeului Satului, sau Muzeul Național al Satului Dimitrie Gusti, cum este numit în nomenclatorul muzeistic românesc și internațional, dar, pentru mine, dintotdeauna, Muzeul Satului Românesc.

Dar iată cum descrie întemeietorul, Dimitrie Gusti, muzeul satului. La întrebarea: Ce este un Muzeu al Satului?, marele sociolog răspunde: ”un mijloc de a înfățișa altfel colecțiile, pentru ca din ele să se desprindă o învățătură plăcută și foarte sugestivă pentru marele public vizitator.
În afară deci, de o valoare pur științifică, Muzeul Satului tinde să fie un adevărat muzeu modern, adică o permanentă lecție nouă și intuitivă, menită să atragă luarea-aminte a opiniei publice și să arunce în circulație o serie de gînduri, de probleme și de lămuriri cu privire la viața noastră socială.
Însă, pentru a fi bine înțelese, obiectele trebuie să fie așezate în muzeu așa cum sînt ele în realitate, nu între pînze, ci într-o casă adevărată; nu în standuri, ci în bătătura din gospodăria omului.
Ne trebuie cu orice chip un muzeu în aer liber, în care standurile să fie case întregi, țărănești, ele însele piese de muzeu, casele la rîndul lor fiind așezate astfel ca să închipuiască un sat adevărat
”.

În fiecare an, în prima lună de primăvară, ofer studenților facultății noastre prilejul de a înțelege, într-un cu totul alt mod, satul românesc, prilejul de a afla din sursă directă contribuția uriașă a Școlii de Sociologie de la București la dezvoltarea sociologiei și a asistenței sociale românești, prilejul de a prețui înaintașii, dar și prilejul de a petrece împreună o zi frumoasă într-un cadru natural unic. Iar pentru mine și un prilej, pe care-l aștept în fiecare an, de a comunica cu studenții, de a-i asculta și înțelege, de a le explica miracolul acestor două științe.
A fost o zi minunată!  

Prof.Dr.Eugen BlagaGala Nationala a Excelentei in Asistenta Sociala

Colegiul Naţional al Asistenţilor Sociali din România celebrează Ziua Mondială a Asistenţei Sociale prin organizarea primei ediţii a Galei Naţionale a Excelenţei în Asistenţa Socială în data de 18 martie 2014, la Teatrul Nottara din Bucureşti.
 
Evenimentul celebrează în România Ziua Mondială a Asistenţei Sociale şi recompensează performanţa şi excelenţa celor care şi-au adus contribuţia la dezvoltarea asistenţei sociale şi la promovarea profesiei de asistent social. Totodată, evenimentul marchează 20 de ani de la prima promoţie de asistenţi sociali şi 10 ani de la reglementarea profesiei.
 
În cadrul Galei Naţionale se va acorda Premiul Asistentul Social al Anului 2013 pentru contributia la dezvoltarea Asistenţei Sociale în România şi promovarea profesiei de Asistent Social.
 
 Astfel la „Categoria Asistenţi Sociali ai Anului 2013’’ se vor acorda următoarele premii:
1. Premiul pentru asistentul social din domeniul protecţiei copilului
2. Premiul pentru asistentul social din domeniul persoanelor cu dizabilităţi
3. Premiul pentru asistentul social din domeniul sănătate – servicii medicale.
4. Premiul pentru asistentul social din domeniul reintegrarea socială a persoanei private de libertate
5. Premiul pentru asistentul social din domeniul persoane fără adăpost şi promovarea conceptului „Housing first”
6. Premiul pentru asistentul social din domeniul persoanelor varstnice şi îngrijrii la domiciliu
7. Premiul pentru asistentul social din domeniul combaterii discriminării/ minorităţi
8. Premiul pentru asistentul social din domeniul incluziunii sociale – economie sociala
9. Premiul pentru asistentul social din domeniul asistenţei sociale comunitare
10. Premiul pentru asistentul social din domeniul prevenirii/ reducerii riscurilor asociate infectiei HIV, consumului de droguri si exploatarii sexuale
 
 
La „Categoria Personalităţi care Susţin Asistenţa Socială” se vor acorda următoarele premii:
1. Premiul pentru jurnalism
2. Premiul politicianul anului
3. Premiul instituţia anului
4. Premiul personalitatea anului 2013 în promovarea educaţiei şi formării în asistenţă sociala
5. Premiul de excelenţă pentru promovarea profesie liberale de asistent social
6. Premiul pentru întreaga carieră în promovarea asistenţei sociale
7. Premiul pentru cea mai activă sucursala CNASR
 
Lista premiilor poate suferi modificari. Calendarul si regulamentul Galei pot fi consultate pe: www.cnasr.ro, https://www.facebook.com/pages/Gala-Nationala-a-Excelentei-in-Asistenta-Sociala/404080576404829.
 
Ziua Mondială a Asistenţei Sociale este sărbătorită în a treia zi de marţi a lunii martie a fiecărui an. Colegiul National al Asistenţilor Sociali, alături de Federatia Internationala a Asistentilor Sociali (IFSW) sărbatoreşte Ziua Mondială a Asistenţei Sociale, moment de reflecţie şi analiză, de promovare a profesiei la nivel naţional şi internaţional.
 
Persoana de contact: Romelia Blejan, cnasr@cnasr.ro

Va rugam sa trimiteti informatia colegilor dvs pentru a se putea inscrie!


Important