" />

     
 

Andreea Tudor

"Cu siguranta cea mai frumoasa perioada din anii mei de studentie este reprezentata de experienta mea Erasmus din care am invatat ca poti invinge o multitudine de obstacole atunci cand stii ceea ce iti doresti cu adevarat. Sustinerea examenelor intr-o alta limba, socializarea permanenta cu studenti straini si legarea unor prietenii adevarate cu unii dintre ei sunt doar cateva aspecte din frumustea experientei. In zilele studentiei noastre sunte multe oportunitati, trebuie doar sa stim sa profitam de ele si sa intelegem ca timpul pierdut nu se intoarce nicicand inapoi".

Dana Obrinteschi
La Coruna, Spania

Masteratul “Mediere interculturala si politici de migratie” pe care il studiez la Universitatea din Coruna, Spania, starneste interesul multor studenti internationali. Colegii mei, 20 la numar sunt din Maroc, Honduras, Turcia, Bolivia, Austria si bineinteles Spania. Am intalnit aici profesori cu adevarat pasionati de meseria lor si foarte apropiati de studenti. Lectiile, inclinate spre descrierea realitatilor practice, se desfasoara interactiv, toti studentii participa si de multe ori discutiile sunt atat de interesante incat si in pauza sau pe drumul spre casa vorbim intre noi despre subiectele dezbatute la ora.
Orasul in care locuiesc, La Coruna, situat in nordul Spaniei, pe malul oceanului Atlantic, gazduieste in jur de 300 de studenti Erasmus in fiecare semestru datorita bunei colaborari cu universitati din alte tari si a ofertei foarte variate de studii, atat pentru licenta cat si pentru masterat si doctorat.  Biroul de Relatii internationale ne sta la dispozitie nu numai pentru ajutor in ceea ce priveste studiile, de la Festivitatea de primire a Erasmusilor semestrului II, am fost sfatuiti sa mergem acolo pentru orice problema legata de sederea noastra in Spania. Exista si un grup de voluntari, studenti spanioli, care organizeaza excursii, petreceri tematice si alte activitati cu toti studentii straini pentru a ne cunoaste si a interactiona intre noi.
Experienta Erasmus este mai mult decat m-am asteptat.

Diana-Alexandra Ionescu

Din aceasta experienta mi-a placut faptul ca oamenii sunt sociabili, am facut cunostinta cu un alt sistem de invatamant care mi-a placut extraordinar de mult, am vazut locuri minunate si de asemenea m-am putut bucura din plin de tot ce inseamna "iarna".

Lavinia Chirica

Ar fi imposibil să adun în câteva rânduri toate avantajele pe care faptul de a fi student în străinătate ți le poate oferi. Însă dacă ar fi  să povestesc cuiva despre  experiența mea în Suedia, cu siguranță aș începe spunând că fiecare pas pe care l-am făcut în afara zonei de confort m-a ajutat să mă dezvolt, efectiv. Erasmus m-a pus în contact cu oameni diverși, provenind din țări diferite, cu bagaje culturale fascinante, de la care am împrumutat noi și noi lentile prin care pot acum să privesc lumea înconjurătoare. Practic, în fiecare zi am adăugat ceva nou, ceva incitat și folositor la experiența mea ca individ, nu doar ca student. Însă cel mai important este că, în încercarea de a descoperi cât mai mult din lumea asta nouă, am ajuns să mă descopăr pe mine, să îmi cultiv pasiunea  pentru Sociologie într-un mod la care nu m-aș fi gândit acum un an.

Madalina Mezaros

Semestrul acesta studiez in Lund, Suedia. Mediul academic este informal, accentul este pus pe studiul individual, iar conceptele sociologice sunt mereu ilustrate prin exemple concrete, din realitate. Mi-a fost foarte usor sa ma adaptez pentru ca toata lumea este prietenoasa si iti sare in ajutor la nevoie. In poza sunt alaturi de alti internationali, la o cina unde fiecare a trebuit sa pregateasca ceva specific tarii lor.

Nicoleta Paun

Este perioada de care sigur imi voi aminti toata viata. Studiez la Universitatea Jean Moulin Lyon 3, in orasul Lyon (Franta). Este o experienta din care sigur am invatat multe lucruri, cum ar fi: imbunatatirea cunostintelor de limba straina (limba franceza), adaptarea la o noua cultura si impactul altor culturi decat cea din tara gazda, in cazul meu Franta. La universitatea unde am invatat, au fost doua cursuri speciale pentru cei cu Erasmus, astfel am avut un curs de limba franceza si un curs de initiere in cultura franceza, iar  acest lucru m-a impresionat. Aceasta experienta mi-a schimbat, oarecum, perceptia asupra vietii, cat si asupra celorlalte tari. Ii sfatuiesc si pe ceilalti colegi sa se aventureze in aceasta experienta unica!

Popovici Elena Alexandra

Experienta Erasmus  s-a petrecut in intervalul 1 aprilie 2015- 1 august 2015, in cadrul Universitatii Gazda Europa Viadrina Universitat, Frankfurt (Oder), din Germania.
Am studiat in semestrul de vara, domeniul de Studii culturale ( Faculty of Social and Cultural Science) si a fost unul dintre semestrele pe care le-as putea repeta oricand. Experienta Erasmus m-a invatat sa invat, am trait clipe de neuitat, emotionante, interesante dar cel mai important, experiente unice alaturi de oameni absolut necunoscuti, oameni buni si cu idealuri inalte.
Mi-am facut prieteni noi, am calatorit, am petrecut dar mai presus de toate, am invatat. Odata cu experienta Erasmus, mi s-a confirmat faptul ca atunci cand ti se da un vis, iti sunt date si toate sansele sa il indeplinesti. As incuraja si recomanda oricarui student sa isi depaseasca limitele si sa aplice pentru visul sau, de a studia in straintate.
Cu acest prilej, le multumesc cadrelor didactice si tuturor celor care au muncit in demersurile documentelor!
Cu deosebita consideratie,
Popovici Elena Alexandra

Vilsan Flavia Florina

Mediul internațional pe care un stagiu Erasmus îl oferă mi-a placut în mod deosebit și cred ca o astfel de experiență este binevenită fiecărui student. Discuțiile din cadrul seminariilor, serile culturale studențești și evenimentele la care am participat pe durata acestui semestru au fost cele care m-au ajutat să descopăr diverse culturi și, în același timp, să conștientize importanta culturii din care fac parte.

Diana Ionescu - studenta la asistenta sociala

"Timp de aproximativ 6 luni, a doua mea casa a devenit orasul Umeå din Suedia. Studiez prin intermediul Bursei Erasmus la Umeå University, cu scopul de a-mi aprofunda abilitatile de viitor asistent social. Am facut cunostinta cu un alt sistem de invatamant care mi-a placut extraordinar de mult, foarte diferit de modelul romanesc, punandu-se mare accent pe folosirea timpului intr-un mod eficient si pe invatarea practica. Din aceasta experienta invat zilnic lucruri noi, folositoare in viata cotidiana si nu numai, un punct forte fiind reprezentat de oameni, care sunt sociabili si foarte calmi. Mi-am dorit mult sa ajung aici si in ciuda faptului ca am vizitat Suedia de mai multe ori, pot spune ca de aceasta data am ramas placut impresionata de peisajele minunate din zona nordica a tarii. De asemenea, m-am putut bucura din plin de tot ceea ce inseamna "iarna" in adevaratul sens al cuvantului.
Va atasez cateva fotografii semnificative in acest sens.
Recomand Umeå University cu mare drag!
Salutari din Sverige!"

Diana Ionescu
Umeå, Suedia

Important